Sektörünüze özgü meslek eğitimi birlikte geliştirelim.

Otomotiv endüstrisi genel olarak motorlu kara taşıtı araçları ve bu araçların yapımı ile ilgili bir endüstri dalı olup, malzeme yapısı, üretim süreci, tekniği ve özelliği birbirinden farklı çok sayıda girdinin ortak kalite yönetimi, verimlilik ve etkinlik anlayışı ile bir araya getirilip nihai ürünün meydana getirilmesi süreçlerini içermektedir. Ekonominin lokomotif sektörü olarak nitelendirilmesindeki temel faktör, otomotiv endüstrisinin tedarik, üretim ve satış süreçlerinde kendisiyle birlikte pek çok sektörü (demir çelik, petro kimya, boya, tekstil, plastik, cam, elektrik elektronik vs.) hareketlendirmesidir.

Otomotiv sektöründe Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile protokol yapmış sektör temsilcileri Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ve Sakarya Üniversitesi’dir.

MYK’nın yayınlamış olduğu 50 standart ve 29 yeterlilik bulunmaktadır.  AVEDU Eğitim Danışmanlık olarak,  bu sektörde yer alan TİSK’e bağlı bir işveren sendikası olan MESS ile “Otomotiv Sektöründe ECVET ile Hareketlilik Projesi” kapsamında (LDV-TOI) kapanış konferansı kitabını hazırladık.  Bu çalışmamızı Hafise Kaynarca yürüttü.

Bu sektörde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları : Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), SIBEM Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Ticaret A.Ş., Hak-İş Konfederasyonu Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi İktisadi İşletmesi, Türkiye Liman İşletmecileri Derneği İktisadi İşletmesi, MEKSA Vakfı Mal ve Hizmet Üretim Birimleri İşletmesi ve ASO 2. ve 3. OSB Mesleki Test ve Sertifikalandırma Merkezi İktisadi İşletmesi .