Meslek Standardı ve Mesleki Yeterlilikler

2002-2007 yılları arasında MEB tarafından yürütülen Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) çerçevesinde oluşturulan Mesleki ve Teknik eğitimde beceri temelli yaklaşım ülkemizde gündeme gelmiş ve 2006 yılında Mesleki Yeterlilikler Kurumu’nun kurulmasına vesile olacak pek çok standart ve bu standartlara dayalı eğitim ve öğretim programları oluşturulmuştur.

Mesleki Eğitim

Türkiye’ de Mesleki Eğitim MEB’in 2002 – 2007 yılında yürüttüğü “Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” (MEGEP) ve MEB veYÖK’ün 2008-2010 yılları arasında yürüttüğü  “İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi”  (IKMEP) ile bir dönüşüm geçirmiş Mesleki Eğitim 4 ve 5. Seviyelerde beceri temelli, Meslek Standartları ve Mesleki Yeterliliklere dayalı olacak şekilde örgütlenmiştir.

Yenilikçi Eğitim Uygulamaları

Yenilikçi Öğrenme Uygulamaları, gelişen teknoloji ile birlikte eğitim ve öğretim hayatına giren pek çok elektronik ve BİT temelli çözümünün yanı sıra eğitimde disiplinlerarası çalışmaların yaygınlaşması ile farklı disiplinlerden, farklı engel gruplarına yönelik ya da çok dilli eğitim uygulamalarını içeren geniş bir kavramdır.

Ölçme ve Değerlendirme

Akredite bir eğitim verebilmek için Ölçme Değerlendirmenin hassasiyetle yaklaşılması gereken bir nokta olduğunu bilerek ölçme değerlendirme süreçlerinde geçerli ve güvenilir sınavlar uygulayabilmek, soruların ayırt edicilik, güçlük ve çeldirici analizi gibi psikometrik özelliklerini belirlemek, beceri temelli eğitimler için beceriyi ölçecek araçlar geliştirmek ölçme değerlendirme hizmetlerinin temelini oluşturmaktadır.

Yönetim ve İnsan Kaynakları Danışmanlığı

Projeler & Fon Kaynakları
  • Erasmus +
  • AB – IPA
  • KOSGEB
  • Tübitak
  • Kalkınma Ajansları